Photoshop, Fireworks, Flash, Cinema4D, Corel Draw, Egitim Platformu Photoshop, Fireworks, Flash, Cinema4D, Corel Draw, Egitim Platformu |
Moderatör olmak isteyen olursa bana yada diger admine pm atin |
En son konular | » Fireworks Styles tarafından 1red11 C.tesi Kas. 30, 2013 8:38 pm
» Adobe FireWorks CS3 Indir tarafından onxy1951 Ptsi Ekim 18, 2010 3:49 pm
» Adobe FireWorks CS3 Türkçe tarafından onxy1951 Ptsi Ekim 18, 2010 3:47 pm
» Macromedia Fireworks 8 tarafından dexigner11 Çarş. Eyl. 15, 2010 12:14 am
» Microsoft FrontPage 2003 Indir Download tarafından coolayaz Perş. Mayıs 06, 2010 9:48 pm
» Adobe FireWorks CS3 v9.0 (Son Surum) tarafından night_sound Paz Mart 07, 2010 9:38 am
» Adobe Flash CS3 Indir Windows tarafından thomas Çarş. Şub. 24, 2010 9:51 pm
» Duello|Futbol 1.0 - Yeni Tıkla ! - tarafından burakkaralar Ptsi Şub. 22, 2010 2:43 pm
» Yeni Sitemiz http://www.forumlider.yetkinforum.com/ tarafından sino45 Perş. Şub. 18, 2010 8:35 pm
» Yeni Sitemiz http://www.forumlider.yetkinforum.com/ tarafından sino45 Perş. Şub. 18, 2010 8:33 pm
|
|
| Nofollow nedir? | |
| | Yazar | Mesaj |
---|
sino45 Moderatör
Mesaj Sayısı : 303 Yaş : 42 Kişisel İleti : Çaresiz Gençliq Ruh Halleri : Rep Sistemi : Program : Rep Puanı : 1 Rep Gücü : 10 Kayıt tarihi : 07/12/08
Başarı Puanı: (50/100) Seviye: (50/100) Güçlülük: (50/100)
| Konu: Nofollow nedir? Paz Ara. 07, 2008 9:27 pm | |
| Kendi günlüklerinizde ya da çevrimiçi sayfalarınızda uygulayabileceğiniz bir html etiketidir ve arama motorlarının sayfanızda bulunan bağlantıları takip edip etmeyeceklerini belirlemenizi sağlar. Sitenizin PR değeri yüksekse özellikle art niyetli kişiler ya da spam yapanlar sizin bu PR değerinizden yararlanmak isteyebilirler. Örneğin günlüğünüzde yaptıkları yorumlara kendi sitelerinin bağlantılarını ekleyebilirler, bu gerçekten bazen sıkıcı bir hal alabilmektedir, çünkü sizin sitenizden giden bağlantıları arama motorları takip etmektedir. Eğer bu arama motorlarının gittikleri siteler onların hoşlanmadığı veriler içeriyorsa (güvenirlilik derecesi az ise) sizin siteniz içinde yararlı olmayacaktır ve arama motoru indeksindeki durumunuzu kötü yönde etkileyecektir ancak düzgün ve arama motorlarının onayladığı içeriğe sahip olan sitelere sizin siteniz üzerinden yapılan ziyaretlerse hiçbir sakınca doğurmamaktadır. En azından ben böyle tanıştım bu özellikle… Ve daha sonra ayrıntıları ile inceledim ve en azından wikipedia’nın dahi yüksek PR sayfalarında bu özelliği kullandığını öğrendim. Teknik olarak bir html linki içerisine rel=”nofollow” etiketini eklemeniz, bu sitenin arama motorları tarafından ziyaret edilmesini önleyecektir. Bunu html olarak nasıl ekleyebilirsiniz? Aşağıdaki resimde iki bağlantı göreceksiniz bu bağlantılardan ilki arama motoru tarafından takip edilmeyecek diğeri ise takip edilebilecektir. Arama motoru derken bugün en büyük arama motorlarının (google, yapoo, msn, ask.com ) bu etiketi desteklediğini belirtmek isterim.
Bunun yanında çoğumuzun günlük yazılımı olarak kullandığı wordpress için ise nofollow eklentisini öneririm. Bu eklentide yapmanız gereken tek şey, html kodları ile uğraşmadan, takip edilmesini istemediğiniz yorum bağlantısının sonuna “/dontfollow” metnini (tırnak işaretleri olmadan) eklemeniz olacaktır, bunu yorumu düzenlerken yapabilirsiniz | |
| | | Mc Efsanevi Admin
Mesaj Sayısı : 399 Yaş : 29 Nerden : qayseri'den İş/Hobiler : Futbol,okul GEçiniyok Kişisel İleti : KuralSiz AdmiN Ruh Halleri : Rep Sistemi : İşletim Sisteminiz : Program : Rep Puanı : 0 Rep Gücü : 0 Kayıt tarihi : 03/12/08
Başarı Puanı: (100/100) Seviye: (100/100) Güçlülük: (100/100)
| Konu: Geri: Nofollow nedir? Paz Ara. 07, 2008 9:39 pm | |
| | |
| | | ρıятσ Admin
Mesaj Sayısı : 529 Yaş : 31 Nerden : izmir İş/Hobiler : futbol Kişisel İleti : metin 2'ci ;) Ruh Halleri : Rep Sistemi : İşletim Sisteminiz : Program : Rep Puanı : 0 Rep Gücü : 0 Kayıt tarihi : 03/12/08
Başarı Puanı: (100/100) Seviye: (100/100) Güçlülük: (100/100)
| Konu: Geri: Nofollow nedir? Paz Ara. 07, 2008 10:37 pm | |
| | |
| | | | Nofollow nedir? | |
|
Similar topics | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |
|