arkadaşlar bu ders te çiilen yorunge etrafında belırlediğimi zbir nesneyi dondürme işlemini yapicaz
1
ilk olarak fireworksten sayfamızı açıyoruz boyutu sizin çalışmanıza
gore değişir ben 800x600px boyutunda bı çalışma sayfası kullandım
| This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 800x600. |
2
soyfamıza şeklımızın doneceği yorungeyı çiziyoruz bu yorungenın içini
saydam yapın ve kenarlık verın daha sonra bu yorungeyı sılıcez
(yorungeyı ellıpse tool aracından yanı daire çizim aracından çızdım siz farklı şekıller yapabilirsiniz)
| This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1280x1024. |
3
arkadaşalr yorungeyı çizdik ve yorungede dolaştıracağımız şeklı halldelım ben tasarımerkezini belırten tm harflerını kullandım siz isterseniz yazı ıstersenız vektorel veya bıtmap çizimler yapabılırsınız
| This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1280x1024. |
4
arkadaşlar
şeklımızı oluşturduktan sonra anımasyon işleıne başlıyoruz once
modify>symbol>convertty sembol aracını kulanıyoruz kısayol tuşu
f8 yaptıktan sonra şeklımız vektorel ıse vektorellıkten çıkıyo ve
bıtmap oluyo
5
f8 e basınca karşımızı bu pencere çıkıyo dırek ok dıyoruz
6
sembolumuzu oluşturduktan sonra alt tuşuna basılı tutup mouse nın sol tuşunada basarak tm
sembolunun kopyalamaya başlkıyoruz (bu işlemı kopyala yapıştır clon
giib şekılerdede yapabılırsınız alt a basılı kopyalama en kısası olduğu
için tercıhım dır)
7
kopyalama işni butun yorunge atrafına aralıklarla yapıyosunuz
8
butun yorunge atrafındakı kopyalamal işi bıtınce yorungeyı sılıyoruz
ve gerıde boyle bı gruntu kalıyo sadece tm sembollerı ctrl+a kısayolu ıle hepsını seçiyoruz veya shift e basarık tek tek seçıyoruz
seçtıkten sonra modıfy>sembol>twıns ınstances a basıyoruz
9
peşinden boyle bı pencere çıkıyo
bu pencere gorulen ayarları normaldır ama 20 saysını dahada yukseltebılırsınız bu donuşun hızına etkı eden etmenlerden bırı
11
en
sonunda boyle bı goruntu alıyo ve sağ taraftakı frameste yaklaşık 400
un sueunde frame oluşuyo bunun azlığını ve çokluğunu sız
ayarlıyabılırsınız tm sembolunu
yorungeye dızerken aralıkları fazla olursa frames sayısı azalır
aralıklar az olursa frames esayısı artar ve kalıtede yukselır
| This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 800x600. |
buda çalışmamızn son halı artık bole bişi ortaya çıkacak kaydederken
anımatıon(gif) i seçiceksınız daha flash için swf ı kaydedın ve olayı bıtırın
anlatımım bıraz kotu olabılır bu ılk çalışmam eksıklıkler varsa pm ıle bıldırın düzeltmeler yaparım
sorunlarlada konu uzerınden ya da msn uzerınden çare bulmaya çalışırım
hepınızın başarıcağına ınanıyorum